تاریخچه ساخت ظروف چینی

شاید به 1700 سال قبل و به کشور چین باز میگردد. جایی که هنرمندان سفالگر چینی با هنر خود، ظروف چینی را خلق کردند و بعدها و در حدود قرن هشتم، این ظروف به خاورمیانه و دیگر کشورهای جهان صادر شد.
در ابتدا ظروف چینی به علت ارزش بالای آن فقط مخصوص اشراف و طبقات بالا بوده است، اما با گذشت زمان و افزایش تولید چینی و پایین آمدن قیمت آن، این ظروف قابل استفاده برای تمامی اقشار جامعه شده است.

نحوه ساخت ظروف چینی

برای ساخت ظروف چینی از ترکیب خاک رس، فلدسپات یا همان سنگ چخماق و سیلیس استفاده می شود. در کنار این ها از کانی‌ها و عناصر دیگر نیز در ساخت این ظروف کاربرد دارد.
ترتیب مراحل ساخت ظروف چینی:
آماده کردن خمیر و میکس خشک مواد، قالب‌بندی و شکل‌دهی ظروف چینی، پخت در حرارت پایین، لعاب‌کاری، پخت نهایی و خاتمه مراحل اصلی تولید

انواع ظروف چینی

ظروف غذاخوری چینی انواع مختلفی دارد که با توجه به مواد به کار رفته در آن و عناصر تشکیل دهنده آن شکل های متفاوت و کاربردهای گوناگونی دارد.

اما شاید از محبوب ترین این ظروف بتوان به ظروف سفالی، ظروف چینی استخوانی و ظروف چینی پرسلان اشاره کرد. هم چنین خود ظروف چینی معمولا از لحاظ کاربرد به 2 نوع ظروف چینی خانگی و ظروف چینی رستورانی و هتلی تقسیم می‌شوند. برای آشنایی با تفاوت این دو می‌توانید مطلب تفاوت ظروف چینی خانگی با چینی هتلی رو نیز مطالعه کنید.

سرویس کامل چینی شامل چیست؟

معمولا برندهای مختلف تولید کننده سرویس چینی اقلام مختلفی را در محصولات مختلف خود قرار میدهند، اما سرویس های چینی تقدیس در پکیج های 6، 12 و 18 نفره و همچنین به صورت فله عرضه میگردد.

معمولا اقلام چینی شامل بشقاب غذاخوری، بشقاب خورشت خوری، بشقاب میوه خوری، کاسه ماست خوری، فنجان، زیر فنجان، نمکدان، کاسه سوپ خوری، دیس، سالاد خوری، قندان،شیرخوری، سس خوری، آبلیمو خوری و… میباشد.

نحوه تشخیص ظروف چینی با کیفیت

عواملی مانند نتایج حاصل از آزمایش شوک حرارتی و واکنش ظرف به تغییرات دما، میزان لکه پذیری ظرف چینی، مقاومت ظرف چینی شستشو در ماشین ظرفشویی، میزان نشتی آب در شرایط مختلف، مقاومت برابر امواج مایکروویو، میزان سفیدی ظرف چینی، نداشتن خال، حباب، بیرون‌زدگی رنگ یا موج در سطح سرویس چینی، چگالی ظرف و میزان وزن بر اساس ضخامت و قطر آن، سطح عبور نور در مجاورت نور شدید در کیفیت ظروف و سرویس چینی موثر است.

برای اینکه بهترین سرویس چینی را برای منزل خود خریداری کنید پیشنهاد می‌گردد مطلب راهنمای خرید سرویس چینی جهیزیه را هم مطالعه نمایید.

بهترین مارک های سرویس چینی ایرانی و خارجی

برندهای زیادی در دنیا ظروف چینی با کیفیت تولید میکنند، از بهترین تولید کنندگان سرویس چینی میتوان به برند LENOX، برند NORITAKE، برند CORELLE، برند ROYAL DOULTON، Mikasa، WedgWood، Oneida، Rachael Ray، چینی راشن باخ آلمان، برند میسن MEISSEN، برند رزنتال آلمان ROSENTHAL، چینی فورستنبرگ، فیلیپ دشولیه، رویال لیموژ فرانسه، برند پاراویچینی ایتالیا، برند پورتگو ایتالیا، برند ویِتری، ریچارد جینوری، ورساچی (VERSACE) اشاره کرد.

از بهترین تولیدکنندگان سرویس چینی در ایران میتوان به صنایع چینی تقدیس اشاره کرد.

چینی تقدیس با بهره گیری از تکنولوژی روز آلمان، کیفیت بالا و تنوع بالای محصولات توانسته جای خود را در این چند ساله در بازار ایران باز کند و میهمان خانه های بسیاری از خانواده های ایرانی باشد.

نحوه نگهداری ظروف چینی

اگر می‌خواهید ظروف چینی شما عمر بیشتری داشته باشد میبایست در حفظ و نگهداری آن دقت زیادی داشته باشید.

در هنگام شستشو به هیچ عنوان از سیم و وسایل تیز استفاده نکنید، همچنین نوع مواد شوینده در آسیب رساندن به ظروف اهمیت دارد، بهتر است برای جلوگیری از لب پر شدن ظروف لبه های چینی رو هم قرار نگیرند، و بین آن ها یک حائل مقوایی و یا پلاستیکی وجود داشته باشد (مخصوصا ظروف چینی خانگی، چون ظروف چینی هتلی لبه های از لبه های ضخیم تری برخوردارند)

همچنین در هنگام جابجایی و یا اسباب کشی بهتر است از کارتن مخصوص خود ظروف و یا جدا کننده های ایمن مقوایی و یا پارچه ای ضخیم استفاده کنید تا در صورت تکان های شدید ظروف شما آسیبی نبیند.

نحوه صحیح شستشوی ظروف چینی

برای اینکه ظروف چینی شما همیشه تمیز و درخشان باشد میتوانید برای شستشوی هر چه بهتر آن ها را در دیگ قرار داده و به مدت چند دقیقه در آب بجوشانید تا لکه ها از روی آن پاک شود.
محلول سرکه و مایع ظرفشویی هم میتواند گزینه مناسبی برای شتشو باشد زیرا سرکه حلال چربی است.
استفاده از جوش شیرین هم باعث از بین رفتن جرم های ظروف چینی شما میشود.

معنی علامت های روی ظروف چینی

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که علامت های مختلفی را رو یا زیر ظروف و یا روی کارتن ظروف غذاخوری مشاهده کنید و معنی آن ها را ندانید، علامت هایی مانند PET یا PETE ، علامت PD-HD، علامت PVC، علامت PE-LD، علامت PP یا PS و… که هر کدام معنی به خصوصی دارد. یا علامت هایی که به شما نشان میدهند ظروف چینی و یا غذاخوری شما مناسب چه کاری هستند و یا میبایست در برخورد با آن ها از چه کاری اجتناب کنید.

ما برای شما برای توضیح این علامت ها یک مقاله تخصصی با عنوان معنی علامت های روی ظروف نگارش کردیم تا بتوانید معنی و مفهوم این علامت ها را مشاهده کنید.

نحوه چیدمان ظروف چینی در کابینت

چیدمان ظروف چینی در بوفه یکی مهم ترین بخش های چیدمان منزل است. بهترین کار برای چیدمان ظروف چینی در بوفه، استفاده از پایه های نگهدارنده ای است که ظروف چینی را به صورت کاملا ایمن ایستاده و ایمن درون قفسه ها نگاه می دارد.

عده ای به شدت تمام ظروف را به صورت متقارن درون بوفه می چینند، تقارن بیش از حد خسته کننده است و از آنجایی که چیدمان ظروف چینی درون بوفه، بخشی از جلوه و دکوراسیون خانه محسوب می شود، پس بهتر است از سبک های مدرن تری برای چیدن استفاده کنید. می توانید نوع چیدن خود را براساس ارتفاع ظروف تنظیم نمایید.

ظروفی که ارتفاع بلند تری دارند را در انتها و ظروف با ارتفاع کمتر را در جلو قفسه ها قرار دهید. می توانید از نقش و نگار های ظروف رنگی برای تزئین و تعادل بخشیدن به قفسه های بوفه استفاده نمایید.

همچنین در محل قرار گیری ظروف خود در کابینت توجه کنید که سرویس چینی دم دستی و ظروف چینی مختص پذیرایی مهمان در محل های متفاوتی قرار گیرند.